Corul din Boldesti (aug 2011 - dec 2022)

Intre municipiul Ploiesti si Valenii de munte, pe drumul national DN1A, exista un oras numit Boldesti-Scaieni, format din doua orase mai mici cu denumirile respective, a caror industrie este axata pe exploatarea si prelucrarea petrolului. Domnul a lucrat astfel incat , printr-un complex de imprejurari, am ajuns sa-l intalnesc pe fr. Viorel Oprisan, care realizeaza de cativa ani o emisiune despre etnicii rromi crestini, la radio S.O.S., un post de radio crestin din Ploiesti. Cum mie mi s-au parut foarte interesante aceste emisiuni despre viata noua pe care o traiesc acesti oameni care l-au intalnit pe Dumnezeu, am organizat intr-o duminica seara (in 24 sept 2010) o mica deplasare a corului Strejnic2 la biserica acestei comunitati din Boldesti. A fost o experienta extraordinar de frumoasa. Pentru ca am fost impresionat atat de mult de pasiunea tinerilor din Boldesti pentru muzica, dar si pentru ca, la randul lor, acestia au fost incantati de muzica in stil clasic a grupului coral din Strejnic, au hotarat reciproc o intalnire in vederea formarii unui cor asemanator in aceasta biserica. Prima repetitie de selectie si formare a corului a avut loc pe data de 22 August 2011. 

La prima repetitie cu tinerii din Boldesti (22 august 2011)

Prima repetitie a insemnat "dragoste la prima vedere", atat pentru Eduard cat si pentru viitorii coristi din Boldesti.  Pasiunea pentru muzica, impletita cu o munca sustinuta, a fost secretul atingerii de inalte performante in scurt timp. In toamna anului 2011, in numai 3 luni, tinerii din Boldesti au invatat o multime de cantece, atat pentru ocazii obisnuite cat si cu ocazia celebrarii Sarbatorii Nasterii Domnului. Dupa ianurie 2012, acesti coristi participat la o serie de repetitii comune impreuna cu corul baptist Ploiesti5 (Emanuel) si grupul coral Strejnic2, in vederea participarii la un festival coral organizat de Bis.Baptista "Golgota" Bucuresti (care a avut loc pe 27 martie 2012).

Corul Quo Vadis format din corul baptist Emanuel, un grup coral din Strejnic2 si un grup coral din Boldesti (27 mar 2012) (urmariti videoclipul la subpunctul urmator "Coruri Quo Vadis din Prahova reunite").

 

In data de 27 martie 2012, o parte din corul boldestenilor, au fost invitati sa cante alaturi de cativa colegi din Pascani, Campina, Breaza,Strejnic si Ploiesti un cantec de binecuvantare a lui John Rutter la o nunta in Predeal.

Sa te pazeasca Domnul (Predeal, 27 mai 2012)

 

In 22 august 2012, tinerii din Boldesti au sarbatorit 1 an de la infiintarea corului lor. Cu acest prilej au inregistrat si cateva cantece.

Bunatatile Domnului

 

"Heaven is a wonderful place"

 

Bucurati-va in Domnul

 

In perioada 5-7 octombrie 2012, coristii din Boldesti au fost invitati sa cante la o sarbatoare/evanghelizare in mediul crestin protestant (lutheran) din zona Sighisoara. Puteti asculta aici un fragment din concertul lor de la Biserica Evanghelica din Laslea:

 

Alte fotografii ale corului (sau coristilor) din Boldesti, le puteti viziona si pe Facebook, pe pagina "Quo Vadis Music" la adresa: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.572626492781611.1073741825.243939158983681&type=3

 Mai puteti urmari diverse filmari cu corurile Quo Vadis si pe YouTube, accesand postarile user-ului "quovadismusicRo" ( https://www.youtube.com/results?search_query=quovadismusicRo )