Corul „Emanuel” (Ploiesti 5, 2009-2014)

Anul 2009 a insemnat un an de profunde framantari pentru Biserica Baptista Emanuel. O parte din membri, incluzand si vechiul dirijor au decis sa formeze o alta biserica baptista in oras. In urma acestor schimbari, fr. E. Teodorescu a fost rugat sa reformeze corul bisericii, intr-o noua formula. Nu am avut prea mult de ales: am inceput munca de formare a unui nou cor - corul "Emanuel" (corul "Ploiesti 5" pentru mine), avand in alcatuire fostii membri ai corului Elim (Ploiesti 4), plus membrii vechiului cor al bisericii. Pana in 25 Decembrie au trebuit invatate foarte rapid atat un set de piese corale noi destinate serviciilor obisnuite de biserica, dar si un alt set de colinde, pentru perioada Sarbatorii Nasterii Domnului. A fost un volum de munca urias de ambele parti - coristi si dirijor-  totul intr-un interval foarte scurt de timp (numai 3 luni). Totusi, roadele acestui efort sustinut nu au intarziat sa se vada. Iata 2 colinde interpretate de corul "Ploiesti 5" pe 25 Decembrie 2009.

Azi Ne-a Venit Din Cer (strofa 3; dec 2009)

 

Mare Taina (dec 2009)

 

Cu ocazia sarbatorii de Pasti din Apr 2010, corul bisericii Emanuel (Ploiesti 5) a mai trecut de un "prag psihologic": interpretarea piesei Hallelujah (din oratoriul Mesia de G.F.Handel)- o lucrare cu un grad relativ ridicat de dificultate.

Hallelujah (4 Apr 2010)

Pe data de 17 octombrie 2010, Biserica Baptista "Emanuel" din Ploiesti a celebrat 85 de ani de la inceputurile baptismului in Ploiesti. Cu aceasta ocazie, corul acestei biserici - Emanuel (Ploiesti 5) - a cantat si cunoscutul imn "Ramai cu mine" (*obs.: la aceasta cantare au participat si coristi din Strejnic 2 si Breaza-Campina).

Ramai cu mine - 17 oct 2010 in Bis.Bapt.Emanuel Ploiesti

 

Cu ocazia sarbatorii nasterii Domnului din 25 Decembrie 2011, corul Bisericii Baptiste Emanuel (Ploiesti 5) a interpretat si un putpuriu de colinde: S-a nascut azi Domnul Sfant / O cine este acest Copil

S-a nascut azi Domnul Sfant/ O cine este acest Copil (25 Dec 2011)