Corul fundatiei „My Brother’s Keeper” (corul „Quo Vadis” - MBK multizonal)

Corul reunit Breaza-Pascani-Suceava

Dupa anul 2000, am inceput sa infiintez si sa dezvolt coruri in diverse biserici evanghelice din Romania, asa cum m-a calauzit Domnul -  prin felurite imprejurari, iar fundatia My Brother's Keeper (din USA, Pennsylvania) a decis sa ma sprijine in acest demers. 

Primul cor Quo Vadis-MBK format, a sustinut un concert de colinde pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Suceava in Decembrie 2000 si a fost format din coristi din corul Suceava2, cat si studenti de la IBE Oradea.

Corul Quo Vadis - MBK, dec 2000, concert la Casa de Cultura a Sindicatelor din Suceava

 

In toamna anului 2002, am inceput sa lucrez si cu cativa coristi pasionati din Pascani pe care ii voi numi grupul coral „Quo Vadis – MBK Pascani”.

Impreuna cu colegii lor din Suceava, au realizat cateva inregistrari audio care nu au fost publicate inca sub forma unui album oficial, dar circula prin mass media crestina romaneasca de mult timp (pe la posturile de radio „Vocea Evangheliei” in special si pe YouTube). Iata cateva dintre piesele inregistrate, produse de grupurile corale  Quo Vadis-MBK Suceava impreuna cu Quo Vadis-MBK Pascani, aici: 

 

M-a aflat al meu Pastor: 

 

Pastor mi-este Domnul:

Fiti tari:

Dup-ale mortii reci umbre si vai:

 

Mai exista si alte piese de acest gen aflate in circulatie (precum Sus pe cruce, Pacea ne-ai dat, etc), dar forma finalizata a acestora o veti regasi pe un viitor album „Quo Vadis- Classical music” (aflat inca in faza de proiect ).

Din anul 2003, fundatia MBK a inceput sa organizeze diverse turnee corale evanghelistice, atat in tara cat si in strainatate.

In primavara 2003, corul „Quo Vadis” - MBK (suceveano-pascanean, la care s-au mai adaugat si cativa coristi din corul Ploiesti 2) a efectuat un prim turneu evanghelistic pe traseul Suceava- Dorohoi – Mlenauti.

Corul Quo Vadis –MBK  in misiune la Dorohoi, martie 2003

 

In iulie 2003, fundatia MBK a organizat un turneu evanghelistic in care corul Quo Vadis-MBK a primit sarcina de a popovadui Vestea Buna prin cantare in zona Ploiesti-Buzau-Bucuresti.

In cadrul acestui turneu, au participat coristi din cele 4 zone unde activasem ca dirijor pana la acea data: corurile Suceava2, Pascani, Breaza  si Ploiesti2.

Corul Quo Vadis-MBK in turneul muzical evanghelistic din Muntenia - iulie 2003, organizat de fundatia MBK, impreuna cu rev.William Holtry (presedintele fundatiei MBK din acea perioada).

 

Concert al corului Quo Vadis-MBK  la Casa Sindicatelor din Buzau, iul 2003

 

Cu acest cor multi-zonal, E.Teodorescu a efectuat o serie de concerte si cu ocazia sarbatorii Nasterii Domnului (in Dec 2003 si Dec 2004) in zona Prahova (Ploiesti si Campina).

Concert al corului Quo Vadis-MBK  la Casa Sindicatelor din Campina, dec 2003

 

Concert al corului Quo Vadis-MBK la Casa Sindicatelor din Campina, dec 2004

 

Concert al corului Quo Vadis -MBK la Radio SOS Ploiesti, dec 2004

 

 In iulie 2004, cu sprijinul fundatiei MBK, Eduard a organizat primul turneu international al corului Quo Vadis-MBK, in Italia si Austria (Oradea-Budapesta-Viena-Pordenone-Roma, iar la intoarcere: Roma-Pissa-Florenta-Venetia-Viena-Oradea).

Turneul in Austria si Italia a durat 14 zile. Toti coristii care cantau in acea vreme in corurile „Quo Vadis” au putut participa la acest turneu european.

Corul Quo Vadis-MBK in turneul european din iul 2004 – Budapesta

 

Corul Quo Vadis -MBK in turneul european din iul 2004 – Viena, langa Bis Crest d Ev.

 

O parte din corul Quo Vadis-MBK dupa un „concert stradal” in Viena, iul 2004.

 

Coristi din corul Quo Vadis - MBK vizitand Roma in iul 2004

 

Coristi din corul Quo Vadis -MBK in Venetia, iul 2004

 

Corul Quo Vadis-MBK  interpretand „Tu esti izvorul vietii mele” intr-o Biserica Romana Penticostala din Roma