I remember You (Ianuarie 2009)

INSERT SONGS AFTER THIS TEXT
  • 01 I remember You
  • 02 Only You Know
  • 03 For The Beauty
  • 04 Let There Be Peace
  • 05 Ce Judecata
  • 06 Lacrimosa
  • 07 Hosana
  • 08 Sus In Ceruri Sus
  • 09 The Lord Bless You

 

 

 

A fost produs de grupul coral "Quo Vadis" (avand urmatoarea distributie: Elena Comnoiu, Clara Frîncu, Silva Gavril, Cătălina Prigorea, Jenny Whitman, Cornelia Butuza, Ligia Teodorescu, Dorothea Gavril, Henry Whitman, Valentin Teodorescu, Theodor Hamen, Claudiu Teodorescu si Eduard Teodorescu (voce si aranjamente orchestrale)), si a fost emis de fundatia « My Brother’s Keeper International» din Pensylvannia – USA in luna ianuarie, 2009. 

Acest album contine urmatoarele melodii:

  1. I Remember You (muzica: Mark Hayes; text: J.Parker)
  2. Only You Know All My Longings (versiunea in engleza a melodiei “Tu-mi stii dorurile toate”; muzica: Eduard Teodorescu, text: Carmen Gavril, traducere in engleza: Daniela Ionescu)
  3. For the Beauty of The Earth (Muzica & text: John Rutter) 
  4. Let There Be Peace On Earth (Muzica si text: S.Miller & J.Jackson, piano&voice arrangement: Mark Hayes)
  5. Lacrimosa (ro.) (Muzica: W.A.Mozart, text: Carmen Gavril & Eduard Teodorescu)
  6. Ce Judecata (ro.) (Muzica: Eduard Teodorescu, text: Eduard Teodorescu & Carmen Gavril & Dumitru Hoescu)
  7. With The Waving Of Palms (Muzica si text: Fred Bock)
  8. Sus In Ceruri Sus (ro.) (Muzica: traditional american, aranjament pian si voci: Mark Hayes; text: Eduard Teodorescu) 
  9. The Lord Bless You (Muzica si text: John Rutter)

 

 Câteva detalii legate de tematica acestui album le puteţi găsi aici.

Albumul “I Remember You” a fost lansat in USA sub forma unui promo al fundatiei « My Brother’s Keeper ». (MBK), cat si ca un „memorial William Holtry” – presedintele fondator al acesteia. Dupa lansarea albumului « Prietenului Meu » in anul 2000, Eduard s-a dedicat mai mult activitatii de dirijor de coruri, gratie colaborarii cu fundatia sus amintita. Din aceste coruri provine cea mai mare parte a noilor membri componenti ai Grupului Coral « Quo Vadis ». Totodata, el a continuat si activitatea componistica, acest album continand o noua lucrare- “Ce Judecata”, o piesa ce aminteste de pasiunea lui pentru contrapunctul bachian, dar si pentru muzica corala contemporana.

O alta lucrare de pe acest CD se numeste « Lacrimosa » apartinand Requiemului in re minor al lui W.A. Mozart, al carei text original a fost tradus din limba latina si adaptat pentru prima oara in limba romana de Carmen Gavril si E. Teodorescu. Textul original a fost tradus si partial modificat in concordanta cu crezul evanghelic neoprotestant. « Lacrimosa » este transpusa aici in tonalitatea Si minor.

“Sus in ceruri sus” este o melodie traditionala americana (cu titlul original „Home on the range”) cu un aranjament pentru pian si voci al lui Mark Hayes. Eduard a compus un alt text pentru acest cantec (adaptat crezului evanghelic). Tot in aranjamentul lui Mark Hayes (partea de pian si voci) sunt si melodiile “I remember You” si « Let there be Peace ».

“Only You know all my longings” este versiunea in engleza a cunoscutei melodii “Tu-mi stii dorurile toate”, productie a grupului vocal “Quo Vadis”. Traducerea a fost realizata de Daniela Ionescu. Eduard a pastrat forma aranjamentului de pe albumul “Prietenului Meu”, modificand insa destul de mult liniile armonice.

« The Lord Bless You” si « For the Beauty of the Earth » sunt lucrari corale contemporane apartinand renumitului compozitor englez John Rutter.

“With the waving of Palms” este o melodie deosebita pe care corurile “Quo Vadis” o interpreteaza (inca din anii ’96) la fiecare sarbatoare de Florii si Paste.